Kerékpározz februárban Monte Carlo-ban! “a bringás paradicsom”
Kerékpározz februárban Monte Carlo-ban! “a bringás paradicsom”
High5 - 2017-12-08

Monte Carlo kerékpár túra – a bringás paradicsom

Immár rendszeresnek tekinthető helyszíne csapatunk téli felkészülésének a pro tour csapatok által is közkedvelt Monte Carlo.
2018-ban sem lesz ez másképp, hiszen nem lehet megunni a napsütést, tengert és a gyönyörű hegyeket. Ezek mellett mi sem motiválhatna jobban mint Armstrong, Froome és hasonló nagyágyúk kedvenc edzőútvonalain tekerni és alkalomadtán látni őket, ahogy elsuhannak mellettünk. Ekkor bizonyosodhatunk meg arról, hogy ők is emberek, csak egy más dimenzióban 🙂

A 2018. évi túránk fő támogatója a HIGH5 Sports Nutrition magyorországi forgalmazója, támogatásuknak köszönhetően minden résztvevő az általuk összeállított csomaggal vághat neki az útnak.

A 7 napra, 1 főre összeálított HIGH5 csomag tartalma:
– 7db Protein Recovery
– 7db Energy Gel
– 7db Energy Bar
– 1db ZERO 10-es
– 1db Kulacs 750ml

Col De La Madone talán a világ leghíresebb emelkedője, Lance Armstrong szintfelmérője a Trek Madone sorozat névadója.


Amstrong nevéhez fűződik leginkább, mivel neki volt ez a szakasz a szintfelmérője. Persze azóta sok profi méri fel itt, hogy milyen kondiban van, na meg persze minden amatőr, hogy aztán elámulva nézze a nagyok eredményeit. Az emelkedő Mantonból indul a tengerparttól és Col De La Madone-ra 925m-re megy fel 14,4km alatt. Amstrong teszt szakasza ennél valamivel rövidebb, mivel ő Manton forgalmából kiérve indította a stoppert.

A szállásról indulva rendszeresen választjuk mi is ezt a szakaszt, mivel 5 percnyire sincs, valamint a páratlan szépségű St. Agnes mellet halad el, majd Madone-on átérve számtalan útvonal közül választhatunk. Na meg persze itt nagy valószínűséggel futhat össze az ember nagy nevekkel is 🙂

Egy részletes bemutató a szakaszról, bár angol tudás kell hozzá, de szakasz hangulatát nyelvtudás nélkül is átadja.

Monte Carlo – A Forma-1, a kaszinók és a gazdagok mekkája

Franciaország varázslatos déli vidékén fekszik a gazdagok és szépek törpeállama, Monaco, melynek központi városrésze Monte Carlo, nem csak a messze földön híres kaszinóról és az egyetlen olyan Forma-1 futamról ismert, amely közutakon zajlik le, de a kikötőben ringatózó felfoghatatlan méretű és árú jachtokról, a hercegi palotáról, és a különböző hírességek felbecsülhetetlen értékű villáiról is.
Országúti kihívás a monte carloi gyönyörű hegyeken

Ami kevésbé ismert, hogy a városban található gyönyörű parkok mellett a mini államot körülvevő hegyek is sok természeti szépséget rejtenek, nem beszélve a mediterrán tengerpart végtelen horizontjáról. A környéken található hegyi és tengerparti országutak kiváló terepet biztosítanak egy téli edzőtáborozáshoz, és kevés annál jobb érzés van februárban, mint egy kimerítő tekerés után lesétálni a tengerpartra, és egy szál pólóban bámulni a part felé száguldó hullámok mögött meghúzódó horizontot.

ÚTINFÓ:

Túra Időpontja: 2018.02.10 – 2018.02.17.

Idén a korábbiaktól eltérően egy új, lényegesen kényelmesebb formában valósítjuk meg a kijutást Monacoba.
Idén már a Budapest-Nizza fapados járatnak köszönhetően van lehetőségünk úgy megszervezni a kijutást, hogy az a résztvevők számára maximálisan kényelmes legyen.
Hogy is néz ez ki?
Egyszerűen egy kis kézipoggyásszal utazol ki repülővel Nizzába, ahol a reptérről kisbusszal szállítunk a Monacóval határos szállásra. A szálláson pedig már ott fog várni a többi csomagod és a kerékpárod. Ezeket kisbusszal szállítjuk ki neked, így nem kell aggódnod a bicajod repülőgépen való szállítása miatt, valamint a reptéren való ki- és be-checkolás is lényegesen  egyszerűbb és gyorsabb mivel csak kis kézipoggyásszal utazol.
A folyamat a következőképpen néz ki:
– A “nagy” csomagod és a kerékpárodat az indulás (2018.02.10 szombat) előtt 2-3 nappal behozod a boltba, amit mi kisbusszal fogunk kiszállítani a kinti szállásra.
– Szombaton kézipoggyásszal repülővel utazol Nizzába, ami 1óra 55perc. A budapesti reptéri transzfert saját magadnak kell megoldanod!
– Nizzában már kisbusszal várunk a reptéren, ahonnan a Monaco melletti szállásra szállítunk, ahol már ott lesz a “nagy” csomagod és a kerékpárod.
– Ezután 6 teljes nap vár a Monacó környéki utakon!!
– Következő szombati napon (2018.02.17.) kiviszünk a nizzai reptérre és ismét kézipoggyásszal, repülőgéppel utazol haza. Majd a “nagy” csomagod és a kerékpárod hétfőtől tudod átvenni a boltunkban.

ÁR:

Ár: 399 Euro

Tartalmazza:
– Repülőjegyet kézipoggyásszal Nizzába
– Kerékpár és “nagy” csomag kiszállítását a monacói szállásra
– Nizzai reptéri transzfert
– 6 éjszaka szállást 6 fős apartmanokban 5 fő elhelyezésével
– A szervezési díjat és a helyi adókat

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:

Az útra helyfoglalást 200 € előleg befizetése ellenében fogadunk el, amelyet az út lemondása esetén nem áll módunkban visszafizetni.
Az előleg befizetés határideje: 4 héttel az utazás kezdete előtt. Az előleg befizetésével történő helyfoglalás hiányában, a létszámkeret telítődése esetén, nem tudjuk garantálni a helyet számodra.
Fontos, hogy részvételi szándékodat időben jelezd (utazás kezdete előtt 1-2 hónappal), hiszen a tábor szervezésében sok függ a jelentkezők létszámától (utazás, szállás, egyéb).
Jelentkezni a következőképpen tudsz:
1. Telefonon a 06/20/934-6693
2. online http://www.alpinbike.hu/tura-Monacoba-repulovel/4/199

Előleg befizetési lehetőség személyesen a Budapest, 1036 Fényes Adolf utca 19-21. alatt található boltunkban, nyitvatartási időben.
A túra indításához szükséges minimális létszám 5 fő, ennél kevesebb jelentkező esetén fenntartjuk az költségváltoztatás jogát. Az esetleges árváltoztatást legkésőbb indulás előtt 1 hónappal közöljük.
Utazásainkat a Hungaroraft Utazási Iroda (Regisztrációs száma: U-001016) segítségével szervezzük.

GALÉRIÁNKAT ITT TUDOD MEGNÉZNI! Katt ide!

Tekintsd meg egy korábbi évben készült videónkat: