2:1 Energy Drink – Nyárigyümölcs 2,2kg (~50adag)

Listaár: 15.990 Ft

A High5 Energy Drink egy tudományosan megalkotott 2:1 arányú szénhidrát- és elektrolit ital, amely segít fenntartani a teljesítményt és fokozza a hidratáltságot az állóképességi sport során. Köztudott, hogy a szénhidrát a legalkalmasabb üzemanyag a sportoláshoz. Gyorsabbá tesz, kitartást ad és élvezhetővé teszi a sportot. Sajnálatos módon azonban a szervezet szénhidrátraktára viszonylag kicsi és gyorsan kimerül edzés vagy versenyzés alatt.

Készleten

Ezután a termék vásárlása után termékenként 160 hűségpontot írunk jóvá !
(csak ha regisztrált felhasználó vagy)
Számított pontérték alapja (kerekítve): 160 Ft!
Összehasonlítás

A High5 Energy Drink egy tudományosan megalkotott 2:1 arányú szénhidrát- és elektrolit ital, amely segít fenntartani a teljesítményt és fokozza a hidratáltságot az állóképességi sport során.

Köztudott, hogy a szénhidrát a legalkalmasabb üzemanyag a sportoláshoz. Gyorsabbá tesz, kitartást ad és élvezhetővé teszi a sportot. Sajnálatos módon azonban a szervezet szénhidrátraktára viszonylag kicsi és gyorsan kimerül edzés vagy versenyzés alatt.

A leghatékonyabb dolog amit tehetsz, hogy maximalizáld az izmokba juttatható szénhidrátmennyiséget, hogy növeld a teljesítményedet. Ha megfelelő mennyiségű szénhidrátot juttatsz a szervezetedbe edzés alatt, annál kevesebbet használsz a szervezeted szénhidrát-raktáraiból és annál tovább tudsz gyorsabban, több ideig edzeni, versenyezni. Sportolóként körülbelül 400 gramm szénhidrát raktározódik a szervezetedben, ennek körülbelül a fele használható fel az izmok számára üzemanyagként.
A 2:1 arányú kettős szénhidrát összetétel a High5 Energy Drink -ben bizonyítottan akár 30%-kal több szénhidráttal látja el az éppen dolgozó izmokat és jobban hidratál, mint a hagyományos sportitalok. Hamarosan le is írjuk miért…

A legtöbb sportitalok tipikusan 5-6% közötti szénhidráttartalommal rendelkeznek. Nem is olyan régen felfedezték, hogy az egyik szénhidrát, a Glükóz-polimerek (úgy is ismerheted, mint maltodextrin) jobbak a felszívódás szempontjából, mint amit azelőtt használtak. A glükóz-polimereken alapuló sportitalok 20 éve váltak elérhetővé. A sportitalok ettől kezdve akár 8-10% szénhidrátot is tartalmazhattak, bármi negatív hatás nélkül a gyomorra, vagy a szervezetre. A High5 volt az első olyan cég aki maltodextrint használt, méghozzá a többszörösen kitüntetett akkori 2:1 Energy Source termékcsaládban.

Viszont két szűk keresztmetszet is van, ami megakadályozza, hogy a szénhidrát elérje a dolgozó izmaidat. Először is fontos leszögeznünk, hogy a maximális szénhidrátfelvétele a szervezetednek óránként, nem azonos azzal, amit el tudsz fogyasztani. Akár nagyon nagy mennyiséget is képes vagy megenni, azonban a szervezeted óránként ebből lehet csak kis mennyiséget tud feldolgozni.

Az igazi akadály sokkal mélyebben, az emésztőrendszerben keresendő. Amikor hagyományos sportitalt fogyasztasz, a szénhidrátok (glükóz-polimerek) lebomlanak, a szádban lévő enzimek hatására, a gyomor és a vékonybél pedig glükózzá alakítja. Ezután a glükóz a vékonybélen keresztül felszívódik a testbe egy brush border-nek hívott helyen (azért hívják így, mert úgy néz ki, mint egy szőrös kefe). Két glükóz-szállító, az SGLT1 és a GLUT2 a brush border-en átszállítja a glükózt a véráramba. Úgy tudod elképzelni, mint ahogy az emberek mozognak a forgóajtónál. Ahogy magad elé képzeled, van egy felső limit, hogy hány ember tud keresztüljutni az ajtón. Ugyanilyen módon, a glükózszállítás is maximalizálva van, körülbelül 60 grammra óránként. Szerencsére van egy teljesen független „ajtó”. Ez egy fruktóz szállító, amit GLUT5-nek neveznek. A SuperCarb’s úgy működik, hogy megadja a maximális 60 grammnyi glükózt, amit még a glükózszállító enzimek tudnak kezelni, de nem többet, viszont hozzáadtunk fruktózt is, amit a független fruktózszállítók tudnak kezelni. Az eredmény: Sokkal több szénhidrát szívódik fel a szervezetedbe, közvetlenül az izmokhoz, és gyorsabban kiürül a gyomorból és a vékonybélből, megakadályozva így a gyomorproblémákat.

Az, hogy milyen gyorsan szívódik fel a sportital a gyomorból, többé már nem lehet akadály abban, hogy a szénhidrát az izmaidhoz jusson.

Van valami, amit mindig megkérdeznek tőlünk, mégpedig hogy: „A fruktóz nem okoz gyomorproblémákat?” Ez igaz, ha önmagában fogyasztod, azonban ha jó arányban keverjük a glükózzal, a kettő keveréke még a glükóznál is kevesebb gyomorproblémát okoz. Az összes eddigi tanulmány és kísérlet is ezt bizonyítja.

Ami még nagy előnye a magas elektrolit tartalom! Adagonként 610mg komplex sót tartalmaz melyből 240mg nátrium!

“Egyszerűen tényleg úgy működik mint a leírásban” – T. László

“Végre nem fogytam el az Ironman-en! Köszi nektek!” – Balázs

Tehát abban rejlik a SuperCarb’s előnye, hogy maximalizáljuk a glükózbevitelt a glükóz-szállítók segítségével (a hatékonyságukat azonban növeljük különböző elektolitokkal), és emellett kihasználjuk a „hátsó ajtót”, hogy fruktózt juttassunk a szervezetedbe.

Dopping mentes politikánk részeként, csak olyan termékeket szállítunk, amelyeket leteszteltünk. A High5 termékek kizárólag olyan összetevőkből készülnek, amelyet tesztelték a WADA tiltott listán szereplő anyagok tekintetében. A HIGH5 termékek fő gyártóhelye, az Informed Sport tanúsítvánnyal rendelkezik. A HIGH5 termékekben nem használunk tiltott összetevőket, és 100% -ban bizonyított eredményeink vannak: soha egyetlen sportoló sem kapott pozitív WADA tesztet!

Használat

Adjon 2 adagolókanállal (tartozék) egy 500ml-es (7-8%) vagy egy 750ml-es (5-6%) kulacsba.

Használd sportolás előtt szénhidráttöltésre. Feltöltésre ajánlott beviteli mennyiség 8-10g/ttkg/nap.

Sportolás közben energiapótlásra, maximalizálja a szénhidrát bevitel mennyiségét. (90g/óra)

 

Összetevők

100g 47g
Energia tartalom 1581kJ/372kcal 743kJ/175kcal
Zsír 0g 0g
Telített zsírsav 0g 0g
Szénhidrát 93g 44g
ebből egyéb cukor 38g 18g
Fehérje 0g 0g
1300mg 610mg
Nátrium: 240mg/47g

Összetétel: Maltodextrin, fruktóz 32%, élelmiszersavak (citromsav, almasav), savanyúságot szabályozó anyagok (nátrium-citrát, kálium-citrát), természetes aromák, nátrium-klorid.